preskoči na sadržaj

Osnovna škola Petra Preradovića

Intervju s pedagoginjom Kristinom Lukić-Drmenčić

Uvijek spremna poslušati, savjetovati, pomoći…

Recite nam ukratko nešto sebi.

Ja sam pedagoginja Kristina Lukić-Drmenčić, radim u  školi od 1. 3. 1997.  godine. Živim u Virju, imam supruga i kći  Enu.

Zašto ste odabrali posao pedagoginje?

Odabrala sam taj posao jer volim rad s djecom, a oduvijek sam maštala o tome da radim u školi pa mogu reći da mi se ostvarila želja.

Koju ste školu i fakultet pohađali?

Završila sam osnovnu  školu u Virju, a srednju školu u Bjelovaru. Nakon završene gimnazije upisala sam Filozofski fakultet, smjer pedagogija. Diplomirala sam i postala profesorica pedagogije.

Kako izgleda jedan Vaš radni dan?

Dolazim na posao u 8  ili 12 sati, ovisno o danu u tjednu. Ponekad imam razgovor s roditeljima vezan za ponašanje i ocjene učenika, a ponekad dolazim na nastavu  kako bih vidjela rad nastavnika i učenika.

Koliko dugo radite u ovoj školi?

U školi radim 18 godina.

Pomaže li Vam Vaš poziv u majčinstvu?

Nije teško biti majka i pedagoginja jer uživam u jednom i u drugom.

Stignete li obavljati svakodnevne kućanske poslove uz posao u školi?

Trudim se obaviti sve poslove koji me čekaju kada dođem kući, a ako nešto ne stignem, nije ništa strašno, posao neće nikamo pobjeći! Važno je uživati u životu i provoditi što više vremena s djecom.

Što mislite o djeci u ovoj školi?

Mislim da su učenici naše škole dobri, no mogli bi biti bolji. Učenici se uvijek trebaju truditi da budu uspješniji, da bi ocjene bile bolje, da budu što bolji prijatelji i djeca, a mi svi da im u tome pomognemo.

Što biste izdvojili kao najljepše u Vašem poslu?

U svakom slučaju, rad i druženje s učenicima. Učenike uvijek naučim nešto novo i dobro se zabavim, a tu su rijetke ružne stvari koje svi brzo zaborave.

Vaš savjet učenicima?

Savjetujem svim učenicima da budu pristojni i vrijedni te da uživaju u vremenu koje provode u školi jer osam godina brzo prođe i onda vam kasnije bude žao što niste više uživali.


 

Kalendar
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Osnovna škola Petra Preradovića / Trg Kralja Tomislava 9, HR-33405 Pitomača / www.os-ppreradovica-pitomaca.skole.hr / ured@os-ppreradovica-pitomaca.skole.hr
preskoči na navigaciju