Međunarodni program #foodeducators
Autor: Ana Held, 19. 11. 2024.
Učenici sedmih razreda naše škole sudjelovali su u projektu obilježavanja Međunarodnog dana svjesnosti gubitka i bacanja hrane koji se održava u sklopu međunarodnog programa #foodeducators.
Učenici sedmih razreda naše škole, uz vodstvo učiteljice Snježane Starčević-Lovreković, sudjelovali su u projektu obilježavanja
Međunarodnog dana svjesnosti gubitka i bacanja hrane koji se obilježava 29.
rujna, a održava u sklopu međunarodnog programa #foodeducators koji je
2022. godine pokrenuo EIT Food pod nazivom „Misija mladih“.
Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije, a provodi se s ciljem
poticanja zdravih i održivih prehrambenih navika i karijera mladih u
prehrambenoj tehnologiji od proizvodnje do konzumacije hrane.
Kroz jedan školski sat učenici su aktivno sudjelovali u raspravi o problemima
gubitka i bacanja hrane, rješavajući kviz pokazali su svoje znanje vezano uz
problematiku čuvanja hrane, poznavanje i tumačenje oznaka „najbolje
upotrijebiti do“ i „upotrijebiti do“ te kroz razgovor i konkretne brojeve osvijestili
globalni problem bacanja velikih količina hrane na svjetskom i europskom
nivou, ali i u Hrvatskoj.
Za svoje sudjelovanje učenici će dobiti #foodeducators certifikate kao zahvalu
za sudjelovanje u projektu.
Nadamo se da će ova kratka edukacija podići svijest naših učenika o značaju
odgovornog, ekonomičnog i ekološkog odnosa prema hrani koju proizvodimo i
konzumiramo.
Međunarodni program #foodeducators
Autor: Ana Held, 19. 11. 2024.
Učenici sedmih razreda naše škole sudjelovali su u projektu obilježavanja Međunarodnog dana svjesnosti gubitka i bacanja hrane koji se održava u sklopu međunarodnog programa #foodeducators.
Učenici sedmih razreda naše škole, uz vodstvo učiteljice Snježane Starčević-Lovreković, sudjelovali su u projektu obilježavanja
Međunarodnog dana svjesnosti gubitka i bacanja hrane koji se obilježava 29.
rujna, a održava u sklopu međunarodnog programa #foodeducators koji je
2022. godine pokrenuo EIT Food pod nazivom „Misija mladih“.
Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije, a provodi se s ciljem
poticanja zdravih i održivih prehrambenih navika i karijera mladih u
prehrambenoj tehnologiji od proizvodnje do konzumacije hrane.
Kroz jedan školski sat učenici su aktivno sudjelovali u raspravi o problemima
gubitka i bacanja hrane, rješavajući kviz pokazali su svoje znanje vezano uz
problematiku čuvanja hrane, poznavanje i tumačenje oznaka „najbolje
upotrijebiti do“ i „upotrijebiti do“ te kroz razgovor i konkretne brojeve osvijestili
globalni problem bacanja velikih količina hrane na svjetskom i europskom
nivou, ali i u Hrvatskoj.
Za svoje sudjelovanje učenici će dobiti #foodeducators certifikate kao zahvalu
za sudjelovanje u projektu.
Nadamo se da će ova kratka edukacija podići svijest naših učenika o značaju
odgovornog, ekonomičnog i ekološkog odnosa prema hrani koju proizvodimo i
konzumiramo.
Međunarodni program #foodeducators
Autor: Ana Held, 19. 11. 2024.
Učenici sedmih razreda naše škole sudjelovali su u projektu obilježavanja Međunarodnog dana svjesnosti gubitka i bacanja hrane koji se održava u sklopu međunarodnog programa #foodeducators.
Učenici sedmih razreda naše škole, uz vodstvo učiteljice Snježane Starčević-Lovreković, sudjelovali su u projektu obilježavanja
Međunarodnog dana svjesnosti gubitka i bacanja hrane koji se obilježava 29.
rujna, a održava u sklopu međunarodnog programa #foodeducators koji je
2022. godine pokrenuo EIT Food pod nazivom „Misija mladih“.
Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije, a provodi se s ciljem
poticanja zdravih i održivih prehrambenih navika i karijera mladih u
prehrambenoj tehnologiji od proizvodnje do konzumacije hrane.
Kroz jedan školski sat učenici su aktivno sudjelovali u raspravi o problemima
gubitka i bacanja hrane, rješavajući kviz pokazali su svoje znanje vezano uz
problematiku čuvanja hrane, poznavanje i tumačenje oznaka „najbolje
upotrijebiti do“ i „upotrijebiti do“ te kroz razgovor i konkretne brojeve osvijestili
globalni problem bacanja velikih količina hrane na svjetskom i europskom
nivou, ali i u Hrvatskoj.
Za svoje sudjelovanje učenici će dobiti #foodeducators certifikate kao zahvalu
za sudjelovanje u projektu.
Nadamo se da će ova kratka edukacija podići svijest naših učenika o značaju
odgovornog, ekonomičnog i ekološkog odnosa prema hrani koju proizvodimo i
konzumiramo.
« Svibanj 2025 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |