2024-11-19 13:26:10
Međunarodni program #foodeducatorsUčenici sedmih razreda naše škole sudjelovali su u projektu obilježavanja Međunarodnog dana svjesnosti gubitka i bacanja hrane koji se održava u sklopu međunarodnog programa #foodeducators.
Učenici sedmih razreda naše škole, uz vodstvo učiteljice Snježane Starčević-Lovreković, sudjelovali su u projektu obilježavanja
Međunarodnog dana svjesnosti gubitka i bacanja hrane koji se obilježava 29.
rujna, a održava u sklopu međunarodnog programa #foodeducators koji je
2022. godine pokrenuo EIT Food pod nazivom „Misija mladih“.
Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije, a provodi se s ciljem
poticanja zdravih i održivih prehrambenih navika i karijera mladih u
prehrambenoj tehnologiji od proizvodnje do konzumacije hrane.
Kroz jedan školski sat učenici su aktivno sudjelovali u raspravi o problemima
gubitka i bacanja hrane, rješavajući kviz pokazali su svoje znanje vezano uz
problematiku čuvanja hrane, poznavanje i tumačenje oznaka „najbolje
upotrijebiti do“ i „upotrijebiti do“ te kroz razgovor i konkretne brojeve osvijestili
globalni problem bacanja velikih količina hrane na svjetskom i europskom
nivou, ali i u Hrvatskoj.
Za svoje sudjelovanje učenici će dobiti #foodeducators certifikate kao zahvalu
za sudjelovanje u projektu.
Nadamo se da će ova kratka edukacija podići svijest naših učenika o značaju
odgovornog, ekonomičnog i ekološkog odnosa prema hrani koju proizvodimo i
konzumiramo.
|