preskoči na sadržaj

Osnovna škola Petra Preradovića

Područna škola Stari Gradac

 2020./2021.


Tradicionalni uskrsni doručak

Blagdani su dani koje u razrednoj nastavi volimo obilježiti kreativno i inovativno. Ove su godine učenici prvog i četvrtog razreda priredili tradicionalni uskrsni doručak te blagovali uz pridržavanje mjera. Stol je bio svečano i prigodno postavljen, a učenici su uživali u prisjećanju na starinske običaje. Učenici drugog i trećeg razreda imali su trodnevnu uskrsno-likovnu radionicu s čestitkama i 3D zečevima u obliku velikih pisanica. Bila je i potraga za pisanicama u školskom dvorištu koje se probudilo uz proljetno sunce i uljepšalo zadnje dane nastave pred praznike.


Nikolinje u Starom Gradcu

Najdraži svetac Nikola stigao je i u Stari Gradac s pregršt slatkih poklona. U stopu ga je slijedio razigrani Krampus. Dječica su obećala obojici da će i dalje biti poslušni u školi i doma, zahvalni na malim stvarima te uvijek djeca u srcima.


Za Vukovar i Škabrnju - simbole stradanja Hrvatske u Domovinskom ratu


„Kreni na put, kamo želiš,
sve dokle ti mašta stiže...
...jer u tvojem malom srcu
blista iskra što te vuče
u toplinu tvoga doma,
u tišinu tvoje kuće.“
(Ratko Zvrko, Dom)


2019./2020.


Maskenbal

Jednoga dana u Stari Gradac stigli su slikari Palete i izradili kostime ispod čarobnog hrasta. Stablo im je dalo neobičan dar razumijevanja životinja. Čarolija i borba protiv zlog Kaktus cara je započela... Nakon radionica i pomoći vrijednih roditelja, veseli mališani krenuli su na fašnik u Pitomaču, a završili veselom povorkom kroz Stari Gradac. Na kraju je cijela šuma procvjetala te je pobijedila dobrota. Hvala svima na sudjelovanju i još jednoj bajkovitoj priči!


U iščekivanju božićnih blagdana

Povodom blagdana, učenici PŠ Stari Gradac pripremili su za svoje najmilije personalizirane božićne čestitke i ukrase. U njih su ugradili dobre želje, puno mašte i veselje te tako razdragano dočekali zimske praznike. Dobrim željama za božićne i novogodišnje blagdane pridružuju se i učiteljice.


Dođi, dođi Nikola sveti i godine ove na mene se sjeti...

Učenici od prvog do četvrtog razreda PŠ Stari Gradac pripremili su i ove godine podjelu darova za sve mališane u svojem mjestu. Prigodne pjesmice i recitacije zasjenio je dolazak dobroga sveca koji je sa svima razdragano pjevao, ali i zaplesao.


Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

"Na Dunavu
STOJI GRAD,
grad heroja.
Nikada narod
zaboraviti neće
VUKOVAR!"

Uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, učenici trećeg i četvrtog razreda PŠ Stari Gradac razgovarali su o obilježavanju tog Dana, čitali prigodne tekstove te izradili pano.


Dani kruha 

"Košarica malena,
u njoj leži pogača.
Korica joj rumena,
svoj je djeci ukusna..."

Zajedničkim druženjem u školici i prigodnim programom u našoj župnoj crkvi, obilježili smo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.


Rujanske radosti 

Najljepše misli
u njemu ćeš naći,
u svakom srcu
dobrotom zrači...

 

 


 

Kalendar
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Osnovna škola Petra Preradovića / Trg Kralja Tomislava 9, HR-33405 Pitomača / www.os-ppreradovica-pitomaca.skole.hr / ured@os-ppreradovica-pitomaca.skole.hr
preskoči na navigaciju