preskoči na sadržaj

Osnovna škola Petra Preradovića

PŠ Ivana Rengela, Sedlarica

2020. / 2021.


Zadatak je stvarno lak - voli šume, more, zrak!
Tijekom cijelog tjedna nizom kretivnih aktivnosti povezanih sa sadržajima hrvatskog jezika, prirode i društva, satom razrednika te ostalim nastavnim predmetima obilježili smo Dan planeta Zemlje. Učenici su sudjelovali u prigodnom kvizu te postali Dukatići - čuvari prirode. Na kraju smo prošetali svojim mjestom te uživali u prekrasnoj prirodi i sunčanom danu.

Svjetski dan školske igre

I ove su godine, 3. veljače, učenici 1. i 4. razreda obilježili Svjetski dan školske igre (Global School Play Day). U školu su donijeli svoje omiljene igre i igračke. Jedini je uvjet bio da te igračke ne trebaju baterije ili struju. Sami su odlučivali što će i s kime igrati. Bilo je zabavno i poučno!


Tjelesni na snijegu

Učenici 1. i 4. razreda PŠ Ivana Rengela Sedlarica današnji su sat tjelesne i zdravstvene kulture odradili izvan škole. Pravili su snjegoviće, grudali se i uživali na svježem zraku.


2019. / 2020.


Sretan nam 100. dan škole! 

Kako bi što veselije i zanimljivije proslavili ovaj dan, učenici 3. i 4. razreda PŠ Ivana Rengela Sedlarica uključili su se u još jedan eTwinning projekt i obilježili 100. dan škole. Cijeli je dan bio u znaku broja 100 - ponovili su imenice, glagole i pridjeve te ih zapisali na stotinu šarenih cvjetića, pisali su riječi koje u sebi imaju riječ sto glagoljicom, rješavali sto matematičkih zadatka, kartali i računali do 100, zapisivali 100 izuma i razgovarali o njima, zamišljali kako bi izgledali sa 100 godina, odradili prigodne vježbe, napravili 100 koraka po školi, natjecali se u slaganju brojke 100 sa sto plastičnih čepova...


Male maškare

Maskirani učenici PŠ Ivana Rengela Sedlarica prošetali su svojim selom, pjesmom i plesom razveselili sumještane, a za nagradu se zasladili krafnama i bombonima.


Dan sigurnijeg Interneta

Kako bi obilježili Dan sigurnijeg Interneta, učenici 3. i 4. razreda PŠ Ivana Rengela Sedlarica, uz pomoć PP prezentacije, prisjetili su se što je to Internet, kako ga mogu koristiti, kojih se pravila treba pridržavati te kako čuvati osobne podatke. Pogledali su prigodne edukativne filmiće i izradili plakat o pravilima sigurnijeg korištenja interneta. Dan su završili uz omiljeni kviz Kahoot!


Svjetski dan školske igre

Učenici 3. i 4. razreda PŠ Ivana Rengela Sedlarica i ove su godine obilježili Svjetski dan školske igre. U školu su, umjesto knjiga i bilježnica, donijeli omiljene igre i igračke te se dobro zabavili!


Posjet Djeda Božićnjaka

Učenike PŠ Ivana Rengela u Sedlarici posjetio je Djed Božićnjak. Učenici su ga dočekali pjesmom, plesom i recitacijom. Zadovoljni djedica nagradio je svu dječicu slatkim poklonima. 


"Dvadeset dana dobrote"

I ove su se školske godine učenici 3. i 4. razreda uključili u eTwinning projekt "Dvadeset dana dobrote". Cilj projekta je osvijestiti važnost međusobnog pomaganja i osjećaja solidarnosti. Današnji je zadatak bio donijeti zdravu hranu i podijeliti je s prijateljima. Učenici su se osladili jabukama, bananama, mandarinama, zdravim grickalicama, jogurtom, šumskim voćem, sjemenkama, a na kraju je učiteljica pripremila zobenu kašu s medom koja se svima svidjela.


Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Učenici i učiteljice PŠ Sedlarica paljenjem lampaša obilježili su Dan sjećanja na Vukovar i na taj način odali počast svim poginulim žrtvama.


Posjet knjižnici

Slikovnice, enciklopedije,
knjige, rječnici -
druže se na polici
u pitomačkoj knjižnici.

Sedlaričani danas
baš tamo su bili.
Uz igru, pjesmu,
smijeh i priču
dobro se zabavili.


Hranimo se zdravo!

Voli je braco,
voli je seka,
mama i tata.
Prepuna vitamina,
vrjednija od zlata!
Mali Sedlaričani
danas su je kušali
i znaju...
To je
VOĆNA SALATA!


Dan jabuka

Učenici 3. i 4. razreda PŠ Ivana Rengela Sedlarica obilježili su Dan jabuka. Uz obradu prigodnih tekstova, opisivanja i slikanja jabuka, istraživali su o važnosti jabuke, izradili plakat i origami jabuku, odradili potragu s QR kodovima, a jabuke su koristili i na tjelesnom. Upoznali su i kušali razne sorte, a na kraju se zasladili pitom od jabuka i naučili kako napraviti ukusan kompot.


Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Za Dane kruha smo se baš potrudili i na kraju sve slasno pojeli! A nastala je i zanimljiva pjesmica... 

"Mnoštvo recitacija,
pjesama, palačinki
i pečeni kruh...
Na kraju tjedna -
zadovoljni UHHH..."


Svjetski dan tablice množenja

Kako bi se prisjetili osnovnih pravila i svojstava množenja i dijeljenja na zabavan i neobičan način, učenici 3. i 4. razreda PŠ Ivana Rengela Sedlarica ove su se godine uključili u obilježavanje Svjetskog dana tablice množenja. Pored različitih aktivnosti predviđenih samim projektom, organizirali su i radionicu na koju su učenici pozvali braću i sestre, bivše učenike naše škole. Uz igre, smijeh i zabavu provjerili su i njihovo poznavanje tablice množenja.


Uređenje školskog dvorišta

Sedlarički mališani iskoristili su lijepo i sunčano vrijeme te uredili okoliš svoje školice.

 

 


Prometna slova

U našoj
školi odjednom -
nastade tajac!

Na nastavu
nam stiže -
prometni policajac!

Glavice tad čule
pravila nova -
naučile, ponovile
prometna slova...


 

PŠ Sedlarica postala bogatija za četiri mališana

Pjesmom i prigodnim stihovima dobrodošlice sedlarička škola otvorila je vrata đacima prvacima i njihovim starijim prijateljima. Za što lakši i ljepši početak nastavne godine učenike 3. i 4. razreda PŠ Ivana Rengela Sedlarica dočekala je oslikana učionica.

 


 

Kalendar
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Osnovna škola Petra Preradovića / Trg Kralja Tomislava 9, HR-33405 Pitomača / www.os-ppreradovica-pitomaca.skole.hr / ured@os-ppreradovica-pitomaca.skole.hr
preskoči na navigaciju